top of page

Hvordan, hvor og når gjøre man babymassasje.

Hvordan

Babymassasje foregår ved at man lager en myk plass for barnet og ligge. Gjerne på en matte/teppe eller håndkle. Man lager en trygg ramme/rede med et litt stort sammenrullet håndkle eller teppe, hvor barnet føler at de kan slappe av. Dette gir også økt støtte og trygghet. Temperaturen i rommet bør vær på ca 24 grader. Dette for at babyen skal få være naken uten og fryse. Man kan ha et lite håndkle eller tørkle til å dekke til kroppsdelene som ikke masseres. Dette vil gi økt trygghet. Det er også viktig med en god økologisk og nøytral olje.

Hvor

Det man bør legge til rette med er temperatur, lyd, lys og lukt. Babyer er følsomme små vesener. Alt de blir utsatt for er en form for stimuli. Om man velger å massere i et rom hvor spotlights i taket står på full guffe, vil man merke dette på babyen. Det samme gjelder parfymebruk. Det er lurt å tenke på at rommet skal ha en atmosfære som kan gjøre at barnet kan ha fokus på massasjen og samspillet i størst mulig grad. Dempet lys, behagelig lyd, unngå for sterke lykter og en god varme som gjør det behagelig å være fri.

Når

Tidspunktet for når man skal massere er det mest stilt spørsmålet vi får. Det er ingen fasit. Det er barnets sinnstilstand som avgjør. På våre kurs vil det være mulig å lære seg mer om akkurat dette. Hvordan man som forelder skal bli god på å selv lese barnet sitt slik at man kan få til en vellykket massasje.


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page