top of page

En hverdag som nybakte foreldre

Oppdatert: 24. nov. 2021

Dette er en spennende hverdag. Det kan gå fra glede til fyttikatta på et nanosekund. Med en liten baby hjemme for første gang så vil hverdagen bli annerledes på så mange nivå. Du er nå kanskje helt ferdig med å få nattesøvn på en god stund, om du er heldig. Det er jo en overgang man på merkelig vis venner seg til. En zombi tilstand på en måte. Du har også fått et nytt tidspress på deg. For ting du vanligvis kunne porsjonere utover hele dagen, skal nå klemmes inn på den tiden som babyen sover. Det kan variere veldig hvor lenge den sover, og du får ikke oversikt over dette på en liten stund heller. Det er nemlig konstant i endring den første tiden. Du kommer til å forvandle deg til en ninja. Egentiden din er også borte. Du kan ikke lenger gå på do, dusje, gå på butikken, eller møte noen for en kopp kaffe uten å føle at du har øyer i nakken og øra på stilk. Du blir så vár på alle lyder og alle bevegelser som denne lille skapningen produserer og instinktene dine overstyrer fornuften din.


Det er fort gjort å tenke at du ikke strekker til med huslige oppgaver, du kan kjenne på en håpløshet i at alt er litt brutalt og annerledes. Du kommer til å finn ut av det meste, om du får til å være litt tålmodig med deg selv. Nye rutiner blir laget og hverdagen får en ny normal etter hvert som babyen gror og familien finner ut av det nye livet. Det er noen som opplever at babyen bare sover og er så snill, som det heter. Men det er ingen garanti for at dette kommer til å gjelde deg. Blir det deg så vil jeg gratulere. Da kan du bare nyte. Men om du er så heldig at du får livet snudd opp ned så kan jeg trøste deg med at det kan hende det går over. Men om det ikke går over så kan du nyte det faktum at du i den nærmeste fremtiden kommer til å lære masse nytt om deg selv og de andre du bor sammen med, på godt og vondt.


Småbarnstiden er som naturen selv. Det kan storme, blåse, regne og være et forrykende uvær. Hustak forsvinner og trær velter. Så, når regnet og vinden løyer kommer det sol. Fuglene kvitrer og alt det våte tørker opp. Sola varmer og man kan puste rolig og nyte alt det fine. Vi klarer alt og hva som helst for barna våre.




58 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page