top of page

Babysvømming og barnets møte med nye venner

Oppdatert: 10. aug. 2021

På babysvømming møter babyer og foreldre en gjeng med likesinnede. Babyene møter andre som likner på dem selv. De speiler seg i hverandre. De smiler, de spruter og de kan kjenne seg igjen i alle de andre små personene som flyter rundt sammen med dem


De får følelsen av felleskap, kanskje for første gang. De blir fort kjent med hverandre og meg som instruktør. De gir også utrykk for at de gleder seg over å treffe hverandre. De viser glede neste gang vi treffes. De kjenner hverandre igjen. Noen leker kanskje sammen på matta. Noen står alltid ved siden av hverandre når vi synger navnesangen og noen deler lekegrinden i garderoben. De får nytt nettverk, og nye mennesker som de kan øve seg på å være menneske sammen med. Dette er en berikelse og en forlengelse av familienettverket til disse små fine skapningene.


Det samme gjelder for de som kommer med babyene. De får også nye venner og folk som de kan dele livet sitt og opplevelsene sine med. De får en felles plattform, et felles tema og snakke om, og nye mennesker om beriker deres tid sammen med deres eget barn. Kanskje de også fortsetter og være i kontakt utenfor badingen. Det er noe godt i det å treffe likesinnede. Man kan utveksle erfaringer, vanskeligheter og utfordringer sammen med mennesker som står i akkurat det samme. Eller kanskje også noe vanskeligere, som gjør at vi får et annet perspektiv på våre egne utfordringer.


Noen melder seg kanskje på kurs sammen fordi de ønsker å bruke deler av barseltiden på en spesiell måte. Noen kommer uten noe nettverk og oppdager at i bassenget er det en flott gjeng som er opptatt av det samme som en selv.

Dette er viktige ting for et lite barns utvikling.

Det gjør noe med babyen og det gjør noe med de som er aktivt med.




3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page