top of page

Babysvømming for første gang

Oppdatert: 10. aug. 2021

Noen foreldre kan kjenne på nervøsitet første gangen de ankommer et svømmekurs med babyen sin, man vet ikke helt hva man går til og man har muligens aldri gjort noe liknende tidligere.


Det er skummelt å håndtere den lille klumpen når den blir så glatt som slim. Det er også mange som er usikre på om babyen har oppdrift overhodet. Denne nervøsiteten kan være veldig smittende over på babyen. Som instruktør er det enkelt å lese babyens fjes, den reflekterer nemlig foreldrene sitt fjes.


Jeg har gjort meg noen tanker rundt dette fenomenet. Jeg opplever at den viktigste jobben som mammaer og pappaer gjør før de skal bade med sine babyer for første gang er å ha god tid, være glad i ansiktet sitt, puste i magen og tenk at dette er jeg proff på. På denne måten vil både barnet og foreldrenes opplevelse styrkes. Barnet stoler blindt på sine foreldre i godt & vondt.


Det som skjer første gangen i bassenget er hyggelig, behagelig og trygt for alle. Vi skal bli kjent. Da vil resten komme av seg selv. Det gir mestringsfølelse og en ro som gir rom for utvikling og glede videre i kurset.


(artikkelen fortsetter under bildet)

Forberedelser hjemme


Før man går i bassenget kan det være nyttig å forberede seg hjemme. Har man badekar kan man fylle det til randen og la babyen bevege seg her. Rommet bør være godt oppvarmet.

Temperaturen på vannet bør være slik at det er behagelig for barnet. Pass på at babyen føler seg trygg og at opplevelsen blir hyggelig for alle parter. Dette skaper en god start og noe fint å bygge videre på.


Hva skal jeg ta med på kurs?


Det man trenger å ha med seg på kurs er en badebleie eller en badetruse til babyen med stramme strikker i livet og rundt lårene. Dette for å hindre spredning av bæsj som kan komme underveis. Man trenger også badetøy og en såpe til seg selv, og 2 håndklær. De voksne vasker seg godt i dusjen og babyene skylles lett. De er ofte rene. Gjør det enkelt og husk på at jo mindre styr, jo bedre er det. Da vil babyen ha overskudd til å være med på kurset. Det er babystoler og babygrind i dusjen. Dette er god avlastning under dusjing og av og påkledning.


Etter kurset er det om å gjøre og snike med seg den gode stemningen fra bassenget ut i garderoben. Gjenta den lette skyllingen på baby og forelder også denne gangen. Gi litt mat og sette kursen mot et trygt sted og sove. Babyene er slitne og trenger ikke mer stimuli denne dagen.




7 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page