top of page

Babysvømmere er best på balanse!

Oppdatert: 24. nov. 2021

I 2010 gjorde Hermundur Sigmundsson, professor i psykologi ved NTNU. Og psykologiprofessor Brian Hopkins fra Lancaster University, et forsknings studie på effektene av babysvømming. Som de første i verden satte de i gang dette studiet på Island.


Island er langt fremme innen babysvømming da vann er like viktig for islendinger, som snø er for nordmenn. De sammenliknet barn som hadde gått på babysvømming ukentlig fra de var ca 2 mnd og frem til de var 7 mnd, med barns som ikke hadde deltatt på babysvømming.

4 år senere utsatte de både babysvømmerne og kontrollgruppen for en del øvelser for å se om de oppdaget noen forskjeller.


Barna måtte blant annet å gå på tærne, balansere på en fot, hoppe over tau, rulle en ball inn i mål og ta imot en pose med bønner. Resultatet var ikke til å ta feil av. De barna som hadde vært med på babysvømming hadde gjort øvelser hvor de rullet på matte i vannet, dykket under vann, hoppet fra bassengkanten, balansert i hånda til instruktøren og plukket opp ting som fløt i vannet. Dette skulle vise seg at var en stor fordel for dem. De var merkbart flinkere til å holde balansen og de hadde også mer presis gripe evne.


Forskerene fikk med dette konstatert at babysvømming gir barna evig læring og et fortrinn når det kommer til utviklingen av balanse, fin og grovmotoriske ferdigheter.

(Artikkel; Anne Sliper Midling, forskning.no; 2 mai 2010)




9 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page