top of page

Babysvømming

Babyene speiler seg i hverandre. De smiler, de spruter og de kan kjenne seg igjen i alle de små personene som bader. De får følelse på felleskap og glede. De løser utfordringer og lærer seg nye ting om seg selv. De bygger bånd og sterk relasjon til foreldrene som er med. Foreldrene får en magisk tid sammen med sitt barn. De lærer å kommunisere bedre, de lærer seg og forstå hverandre annerledes. De blir bedre kjent.

AdobeStock_235893222.jpeg

Babysvømming og småbarns svømming er en vannaktivitet for barn i alderen 0-4 år, der foreldre deltar aktivt i bassenget. Aktiviteten er en lekaktivitet som vektlegger den nære kontakten mellom foreldre og barn. Barna lærer seg i tillegg selvbergings ferdigheter som gjør de trygge i og rundt vann. De blir svømmedyktige og vil ha mange utviklingsmessige fordeler. 

Bli med på babysvømming!

Påmelding

Påmelding skjer via telefon: 908 88 399

Takk! Du hører fra oss. 

Blogg

  • Hvordan kan vi forberede oss hjemme?
    To add a new Før man går i bassenget er det viktig å forberede seg hjemme. Har man badekar kan man fylle det til randen og la babyen bevege seg her. Rommet bør være godt oppvarmet og minst mulig av babyens våte hud bør eksponeres i luft. Dersom en selv vil gå opp i karet sammen med babyen, bør en på forhånd ha vasket seg grundig. Temperaturen på vannet bør ligge på ca. 36-37 grader når disse badene starter. Dersom bassenget man skal benytte holder mindre enn 34 grader, bør badetemperaturen hjemme gradvis over tid senkes ned mot den aktuelle bassengvannstemperatur. I disse forberedelsene kan man også benytte seg av den tilvenningseffekt det gir at temperaturen gradvis synker i løpet av badet. Når det gjelder måter å holde babyen på i badekar og stellebord, er disse av underordnet betydning så lenge man sørger for å gi hodet støtte og ikke låser fast babyen så mye at det i større grad hemmer bevegelsene.I forbindelse med bading av babyen bør man la det komme litt vann i ansiktet. Det skjer best ved at vannet tømmes bakfra over nakke og hode slik at mer og mer etter hvert renner over ansiktet. Bruk hånda som øse mens hodet lutes forover. Litt salt i vannet vil dempe eventuell irritasjon i øyne og nese.
  • Hvor lenge kan man gå på babysvømming?
    Når barnet er blitt 2 år, eller ikke lenger får delta på babysvømming, bør foreldrene fortsette å gå i basseng med jevne mellomrom for å holde ferdigheten ved like. Vanntemperaturen er ikke så vesentlig lenger.
  • Når kan vi starte med babysvømming?
    I prinsippet er det ingenting i veien med å starte direkte etter fødselen. Her vil vannets temperatur være en bestemmende faktor. De fleste som driver med babysvømming i Norge, setter en nedre aldersgrense på 6-8 uker, eller/og 4 kg (gjelder babys alder og vekt). Er temperatur og hygieniske forhold gunstige, trenger man altså ikke å sette noen nedre grense. Eventuelle handikap er ikke til hinder for å drive med babysvømming. Tvert imot viser forsøk at en slik aktivitet har en positiv effekt på barna. Hvis du er i tvil, anbefaler vi å ta kontakt med oss på telefon eller e-post.
  • Hvorfor burde vi gå på babysvømming?
    Det er gøy! - Familien kan drive med en aktivitet sammen - Svømming og andre vannaktiviteter er god trim og/eller avkobling for både barn og voksne. - Vann er et element der vi kan bevege oss lett i alle retninger. Vi har stor frihet i bevegelsene. - Babyen klarer å utføre bevegelser som ikke er mulig på land. Han/hun frigjøres fra en sittende eller liggende stilling. - I tillegg til den fysiske treningen, får babyen en psykisk stimulering. For ikke å snakke om muligheten familien har til sosialt samvær. Man treffer andre familier med små barn og kan utveksle tanker, ideer og erfaringer. - Babysvømming (hvis den blir fulgt opp) gir familien ekstra gode muligheter til lek og aktiviteter i vann eller i tilknytning til vann senere i livet.
Babysvømming.jpg
Babysvømming.jpeg
aaAdobeStock_103287994.jpeg
Babysvømming.jpeg
bottom of page